—festival

Χαίρω πολύ!

&
20 Μαΐου 2017
11.00-22.00
@Εθνικός κήπος @Πλατεία Κοτζιά @ΣυνΑθηνά @Λαβύρινθος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
11.00 - 13.00
Στο νησί της τελειότητας @Εθνικός κήπος

Το Σάββατο 20 Μαΐου, έχεις ραντεβού με την τελειότητα έξω ακριβώς από την παιδική χαρά του Εθνικού Κήπου! Από τις 11.00 έως τις 13.00 οι μικροί φίλοι παίζουν και ανακαλύπτουν αν τελικά υπάρχει το τέλειο. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ορισμένους από τους χαρακτήρες της παράστασης «Στο Νησί της Τελειότητας», λίγο πριν την παρουσίαση της στο Θέατρο Τέχνης - Υπόγειο, όπου παίρνουν μέρος οι συμμετέχοντες του ομώνυμου εργαστηρίου.

Εσύ ακολουθείς αυτό που αγαπάς; 

Σχεδιασμός – Υλοποίηση: Παιχνιδαγωγείο

Με τη συμβολή του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων (Athens Culture Net)

Υποστηρικτές: Κέντρο Στήριξης παιδιού και οικογένειας Αθήνας, Παιδικά χωριά  SOS, Μαζί για το παιδί, Εκδόσεις Παπαδόπουλος, Παιχνιδαγωγείο

 

12.00 - 15.00
Ο κόσμος των μεγάλων @Πλατεία Κοτζιά

Εφηβικά όνειρα που μπλέκονται με φιλοδοξίες και φόβους. Έφηβοι που, μακριά από το οικογενειακό πλαίσιο, επινοούν τον μελλοντικό τους εαυτό. Στις 20 Μαΐου, λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν οι κεντρικές δράσεις του φεστιβάλ, πέντε νεαρά αγόρια βγαίνουν στο δρόμο προσκαλώντας τους ανυποψίαστους περαστικούς στην θεατρική παράσταση που θα  παρουσιάσουν οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου «Ο Κόσμος των μεγάλων» μία εβδομάδα αργότερα ακριβώς απέναντι, στο Δημαρχείο Αθηνών ενώ τους καλούν να θυμηθούν πώς φαντάζονταν εκείνοι τον δικό τους “κόσμο των μεγάλων” όταν ήταν παιδιά.

Με τη συμβολή του Δικτύου Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων (Athens Culture Net)

Υποστηρικτής: Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών


12.00- 15.00
photo_opPORTunity @ΣυνΑθηνά

Ο καθένας μας βλέπει τον κόσμο μέσα από το δικό του φίλτρο. Το τι διαλέγουμε να βάλουμε μέσα στο κάδρο και τί να αφήσουμε απ' έξω είναι βαθιά υποκειμενικό και το πού διαλέγουμε να εστιάσουμε και τί να αφήσουμε θολό, είναι βαθιά προσωπικό. Το φωτογραφικό εργαστήρι photo_opPORTunity για να σας  προσκαλέσει στην έκθεση φωτογραφίας των εφήβων, που συνεργάζονται με την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Πειραιά,  αλλά και σε όλα τα δρώμενα του φεστιβάλ, σας καλεί στο φωτογραφικό του θάλαμο. Ο θάλαμος του Mind the Fact  θα στηθεί το Σάββατο 20 Μαΐου έξω από τη Στέγη του ΣυνΑθηνά στην οδό Αθηνάς 55 από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι! Ελάτε να φωτογραφηθείτε μόνοι ή με παρέα και να κρατήσετε τη φωτογραφία σαν ανοιχτή «πρόσκληση» για τις κεντρικές δράσεις του φεστιβάλ Mind the Fact από τις 26 έως τις 29 Μαΐου .

Υποστηρικτής: ΑΜΑΚΑ

 

19:00- 21:30
«Χαίρω πολύ» @Λαβύρινθος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Με ποιον τρόπο φαντάζεσαι ότι βρίσκει νερό ένας άστεγος; Έχεις “φάει κόλλημα” ποτέ με τα τυχερά παιχνίδια; Τι νομίζεις ότι κάνει μέσα σε ένα 24ωρο ο πρόσφυγας, που έχει εγκλωβιστεί στην Αθήνα της κρίσης;

Το «Χαίρω Πολύ» είναι ένα ομαδικό παιχνίδι γνωριμίας και αποκάλυψης, που στρέφει το βλέμμα προς τον Άλλο. Με βασικούς κανόνες του το χιούμορ και τον αυθορμητισμό, έρχεται και δημιουργεί έναν κοινό τόπο όπου οι επισκέπτες μέσα από χειραψίες, γνωριμίες και συνεντεύξεις, συνδιαλέγονται με άτομα που ζουν ή έζησαν στο περιθώριο. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να δουν ένα πρώτο μέρος της καλλιτεχνικής έρευνας, που έχουν ολοκληρώσει οι πρωταγωνιστές της δράσης. Παρουσιάζουν οι συμμετέχοντες των εργαστηρίων: Ο Παίκτης, Station Athens, Εγχειρίδιο Επιβίωσης & Δείπνο.

Έχεις το κουράγιο να μάθεις τα πραγματικά γεγονότα από τους ίδιους τους ανθρώπους που τα έζησαν;

Σχεδιασμός – Υλοποίηση:
mind the fact / Γιολάντα Μαρκοπούλου, Ιωάννα Βαλσαμίδου, Δάφνη Καλαφάτη

Αριθμός Συμμετεχόντων: 20 άτομα / 30’ λεπτά

Ώρα Προσέλευσης:
30 λεπτά πριν την εκκίνηση του παιχνιδιού στο Σημείο Ενημέρωσης για λήψη οδηγιών (18.30, 19.00, 19.30, 20.00, 20.30, 21.00).

Δραστηριότητες για όλους

photos © Elina Giounanli