—τα νέα

Το mind the fact καλωσορίζει τη Nada Gambier στην Αθήνα

 

Η Bελγίδα καλλιτέχνιδα και περφόρμερ Nada Gambier θα βρεθεί στην Αθήνα για ένα μήνα, από 16/02/2018 έως 15/03/2018, στα πλαίσια του διακαλλιτεχνικού της πρότζεκτ The Voice of a City. Στα πλαίσια αυτού, η Nada και οι συνεργάτες της επισκέπτονται διαφορετικές πόλεις και περιοχές της Ευρώπης, μαζεύοντας ιστορίες στις οποίες συνυπάρχουν το προσωπικό, το κοινωνικό και το δημόσιο.  H oμάδα του mind the fact θα συνεργαστεί με τη Nada, σαν "ξεναγός" της στην πόλη και κυρίως στους ανθρώπους της και της εμπειρίες τους, προκειμένου να τις καταγράψει και να συνθέσει τη φωνή της Αθήνας.

Διαβάστε περισσότερα για το Voice of a City

-----------------------------------------

 

To Δείπνο επιστρέφει για "Μια μέρα σε μια Σχεδία"!

H περφόρμανς δείπνο που πρωτοπαρουσιάστηκε στο mind the fact festival στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων το Μάη του 2017 επιστρέφει για μια ακόμη παρουσίαση την Τρίτη 19/09 στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων!

Το ετήσιο γιορτινό ραντεβού του περιοδικού δρόμου «σχεδία» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και το mind the fact με χαρά θα λάβει μέρος στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ημέρας
Η Σοφία Μαυραγάνη, δημιουργός της παράστασης, σχολιάζει: «Τα μέλη του εργαστηρίου (από το οποίο προέκυψε η παράσταση) συμμετέχουν σε θεατρικά εργαστήρια εδώ και αρκετά χρόνια, οπότε είναι εξοικειωμένα με την έκφραση των απόψεών τους και τη διήγηση ιστοριών... Επικεντρωθήκαμε στη συνθήκη της συνάντησης και της γνωριμίας γύρω από το ίδιο τραπέζι ανθρώπων που δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να συναντηθούν και αυτό που πεισματικά αποφύγαμε είναι η “έκθεση” μιας κατηγορίας ανθρώπων στα μάτια μιας άλλης».
Συντελεστές:
Ιδέα- Δημιουργία: Σοφία Μαυραγάνη, Ελευθερία Ρουσάκη
Συμμετέχοντες: Ιουλία Συμεωνίδου, Μαρία Γάτου, Λάμπρος Μουστάκης, Γιάννης Φωκάς, Κωνσταντίνος Καπερνάρος
Υποστηρικτές: Περιοδικό Δρόμου "σχεδία", Fingersix, ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ
Φωτογραφία: Ελίνα Γιουνανλή
Πληροφορίες/ κρατήσεις στο: info@shedia.gr και στο τηλ. 2130231220

-----------------------------------------

Έγραψαν για εμάς:

«Το φεστιβάλ προ(σ)καλεί το κοινό να έρθει σε επαφή και να συνδιαλλαγεί με ένα ξεχωριστό – πολλές φορές δύσκολο ή δυσκολεμένο – μέρος της πραγματικότητάς μας»

Λίγο πριν το mind the fact παρουσιάσει τα δημιουργήματα των πολύμηνων εργαστηρίων του, με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους και τις ξεχωριστές ιστορίες τους, οι υπεύθυνοι των καλλιτεχνικών εργαστηριών συστήνουν το έργο τους στην Άννα Σταυροπούλου. Διαβάστε περισσότερα στο elculture.gr 

~~

«Έχουμε μια πρόταση πολύ συγκεκριμένη και αυτό μας διαφοροποιεί νομίζω: Αληθινές ιστορίες με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους που τις έζησαν. Στην ουσία, ανεβαίνουν οι άνθρωποι στη σκηνή και λένε τις ιστορίες τους. Υπάρχει δηλαδή μια άμεση επαφή με τους ανθρώπους που αφηγούνται τις ιστορίες τους, οι οποίες είναι αληθινές κι επηρεάζουν τη ζωή τους. Οπότε αμέσως αυτό κάνει το φεστιβάλ μοναδικό».

Οι Γιολάντα Μαρκοπούλου και Ιωάννα Βαλσαμίδου μιλούν στην Σοφία Καννελοπούλου. Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο clickatlife.gr

~~

«Θα θέλαμε να δημιουργήσουμε τη βαθιά κατανόηση στον κόσμο που κινείται στην πόλη ότι το mind the fact δεν είναι ένα ακόμη φεστιβάλ που θα πάει να δει, αλλά είναι περισσότερο μία εμπειρία. Μία τετραήμερη εμπειρία, που θα έχει την ευκαιρία να "κουβαλήσει" μαζί του παραπέρα και για καιρό αργότερα».

Οι συντονίστριες του φεστιβάλ, Γιολάντα Μαρκοπούλου και Ιωάννα Βαλσαμίδου μιλούν στη Γεωργία Οικονόμου. Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ToSpirto.net.

~~

«Τι το διαφοροποιεί από τα υπάρχοντα φεστιβάλ που απλώνονται σαν μελίσσι πια στην Αθήνα; 
Στρέφει το βλέμμα μας στον άλλον, φωτίζοντας πραγματικά γεγονότα με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους που τα έζησαν. Φέρνει στο προσκήνιο αληθινές ιστορίες ανθρώπων. Κάποιες ίσως τις ακούσαμε στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, άλλες δεν αποκαλύφθηκαν ποτέ…».

Διαβάστε περισσότερα στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»

-----------------------------------------

Open Call -  Performance “I Owe You”

Mind the fact festival is looking for participants (in duets and preferably of different age each of them) who can be relatives, friends or have any other kind of relationship for becoming part of an original, improvisational dance for debts and liabilities. No previous dance or theatre experience is necessary; only the willingness to participate in a free game of questions and answers through motion and dance.

The participants will take place in three 3-hour sessions with Helena Waldmann and will present the improvisational dance performance that will be the result of the workshops in the ballroom of the Greek Archaeologists’ Association on Sunday 28th of May and Monday 29th of May, 9pm.

The workshop will take place on 25th, 26th and 27th of May, from 7 p.m. until 10 p.m. in SYNERGY-O space (15 Leonidou street).

The participants need to have basic knowledge of English.

E-mail to us your info (per duo of participants with names, e-mails, telephone no. and age) at info@mindthefact.gr.

-----------------------------------------

Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής στην performance “I Owe You”

Το φεστιβάλ mind the fact αναζητά συμμετέχοντες για ένα πρωτότυπο αυτοσχεδιαστικό χορό για τα χρέη και τις ευθύνες. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στο χορό ή το θέατρο παρά μόνο η διάθεση για συμμετοχή σε ένα ελεύθερο παιχνίδι ερωτοαπαντήσεων μέσω του χορού και της κίνησης.

Οι συμμετέχοντες θα πάρουν μέρος σε τρεις τρίωρες συναντήσεις με την Helena Waldmann και θα παρουσιάσουν το αυτοσχεδιαστικό χορευτικό δρώμενο που θα προκύψει στην αίθουσα δεξιώσεων του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων την Κυριακή 28 και τη Δευτέρα 29 Μαΐου, στις 21.00.

Το εργαστήριο θα διεξαχθεί στις 25, 26 και 27 Μαΐου και ώρα 7-10 μ.μ. στο χώρο του ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ (Λεωνίδου 15 και Κολωνού στο Μεταξουργείο).

Οι συμμετέχοντες χρειάζονται βασικές γνώσεις αγγλικών. Στείλτε μας τη συμμετοχή σας (ανά ζεύγος, με ονόματα, e-mail, τηλέφωνο επικοινωνίας και ηλικία) στο info@mindthefact.gr.


-----------------------------------------

Το mind the fact αναζητά εθελοντές!

Το φεστιβάλ έρχεται σε λίγες μέρες και αναζητά ανθρώπους οι οποίοι θα επικοινωνήσουν τις δράσεις και τους στόχους του, ανθρώπους που συνδυάζουν πάθος, ενέργεια, κίνητρο για κοινωνική αλλαγή και αγάπη για τις τέχνες και θα συμμετέχουν ενεργά σε ποικίλες δράσεις.

Όσοι ενδιαφέρονται να μπουν στην ομάδα μας παρακαλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας μέχρι τις 12 Μαΐου στο press@mindthefact.gr βάζοντας στο θέμα του email: Volunteering @mtf festival. Η ενημέρωση και εκπαίδευση των εθελοντών θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Μαΐου.

-----------------------------------------

Θεατρικές παραστάσεις, performances, προβολές και εκθέσεις θα πλημμυρίσουν διαφορετικές γωνιές της Αθήνας, από 26 έως 29 Μαΐου, σε μία γιορτινή ατμόσφαιρα… μέχρι να τα πούμε από κοντά όμως δείτε τι έγραψαν για εμάς!

 cnn.gr |  athensvoice.gr | elculture.gr

 documentonews.gr | altsantiri.gr | tospirto.net | pepper966.gr

culturenow.gr | newpost.gr | nooz.gr | athina984.gr