Ωραία Ελένη Hub

Το mind the fact εγκαθίσταται στη δημιουργική κυψέλη της Ωραίας Ελένης στην Ελευσίνα και την μετατρέπει σε ένα ζωντανό καλλιτεχνικό εργαστήριο για παιδιά σε συνεργασία με την Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

 

Η καλλιτεχνική συνεργασία του mind the fact με την Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης συνεχίζεται με την ίδρυση ενός καλλιτεχνικού hub, ενός εργαστηρίου που έχει διαμορφωθεί και εξοπλισθεί κατάλληλα ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει διαφορετικές καλλιτεχνικές δράσεις και ομάδες με επίκεντρο πάντα τη γειτονιά του Συνοικισμού.

Από το Μάρτιο του 2019 λειτουργεί το πρώτο εργαστήριο της Ωραίας Ελένης, που απευθύνεται σε παιδιά της περιοχής.

Αρχική έμπνευση του εργαστηρίου αποτέλεσε το καρναβάλι στη Μικρά Ασία που ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για ξεφάντωμα, παρελάσεις, χορούς και τραγούδια. Οι κάτοικοι μεταμφιέζονταν σε ζώα με μάσκες και μπογιές, αλλά και σε κολομπίνες και πιερότους, έκαναν παρελάσεις με τις άμαξές τους ή αναστάτωναν την πόλη με τα τουμπερλέκια και τα κουδούνια τους.

Το καλλιτεχνικό εργαστήριο που διοργανώνει και συντονίζει το mind the fact σε συνεργασία με την Ελευσίνα 2021 / Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, εμπνέεται από τις παραδόσεις και το παρελθόν του Συνοικισμού, αφηγείται την ιστορία μέσα από την τέχνη και δίνει την ευκαιρία στα παιδιά να δημιουργήσουν ατομικά και συλλογικά καλλιτεχνικά έργα, μαθαίνοντας και εφαρμόζοντας τεχνικές όπως η μαρμαρογραφία, το κολάζ, η χαρακτική και πολλές ακόμη. 

Το εργαστήριο είναι κατάλληλο για παιδιά 6-12 ετών και λειτουργεί κάθε Σάββατο στο χώρο της Ωραίας Ελένης, στην Πλατεία Μικρασιατών στην Ελευσίνα.

Συντονισμός εργαστηρίου: Χρυσούλα Πλακιώτη

Πληροφορίες στο 6981802544