Το Σημειωματάριό μου

Ένα βιωματικό εργαστήρι, με συμμετέχουσες νεαρά κορίτσια από διαφορετικές χώρες που σήμερα ζουν στην Ελλάδα, με στόχο την καλλιέργεια της προσοχής, της ενεργητικής ακρόασης και της δημιουργικής θέασης με μοναδικό μέσο καταγραφής ένα σημειωματάριο. Τα κορίτσια παρουσιάζουν το περιεχόμενο του εργαστηρίου σε μορφή εικαστικής έκθεσης και μιλούν στην κάμερα για την εμπειρία τους.

 

 

 

Η ομάδα GNOUS! συναντάει 7 κορίτσια ηλικίας 11-16 από το Δίκτυο Μεταναστριών Μέλισσα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα – εργαστήριο καταγραφής και δημιουργικότητας «Το Σημειωματάριό μου». Μέσα από συγκεκριμένες δραστηριότητες τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις εικόνες και τους ήχους που τα περιβάλλουν και δημιουργούν το δικό τους σημειωματάριο.

Κάθε κορίτσι έχει το δικό της σημειωματάριο και τα υλικά με τα οποία θα δουλέψει (χρώματα, μολύβια, άλλα υλικά κλπ). Το σημειωματάριο γίνεται ο καθρέφτης του πλούτου που βρίσκουμε στον περιβάλλοντα χώρο. Δουλεύουμε ατομικά, αλλά και σε ομάδα, αποτυπώνοντας και συνθέτοντας τους ήχους και τις εικόνες του περιβάλλοντός μας με βασικά εργαλεία το χαρτί, το μολύβι και τις αισθήσεις μας.

Η ομάδα μετά από τις διαδικτυακές συναντήσεις, μοιράζεται στο τέλος του εργαστηρίου τις εικαστικές δημιουργίες από τα ατομικά σημειωματάρια και τις προσωπικές εντυπώσεις από τη διαδικασία.

Θα βλέπουμε άραγε στο μέλλον τον περιβάλλοντα χώρο με τον ίδιο τρόπο;

Μουσικός – εκπαιδευτικός: Βασίλης Τζαβάρας / GNOUS!

Video artist – εκπαιδευτικός: Ερατώ Τζαβάρα / GNOUS!

Συνεργασία- Υποστήριξη: Μέλισσα: Δίκτυο Μεταναστριών στην Ελλάδα