Ερευνώντας τις Ικέτιδες

Η δημιουργική περιπέτεια μιας θεατρικής ομάδας κόντρα στις αντιξοότητες των καιρών. Μια καταγραφή μέσα από τη διαδικασία της πρόβας για τις Ικέτιδες του Αισχύλου. Θέατρο, μουσική και κίνηση παντρεύονται με τις πλατφόρμες τηλεδιασκέψεων για μία παράσταση με άγνωστη ημερομηνία πρεμιέρας. Από την ομάδα Musical Arts on STAGE Young Performers.

 

 

 

Οι πενήντα Δαναΐδες εγκαταλείπουν την πατρίδα τους, για να γλιτώσουν από τους αναγκαστικούς γάμους με τους πενήντα γιους του Αίγυπτου. Καταφεύγουν πρόσφυγες στο Άργος και ζητούν άσυλο. Ο Βασιλιάς του Άργους, αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στη σωτηρία των προσφυγισσών και στον κίνδυνο ενός πολέμου με τους Αιγύπτιους.

 

Κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες μιας εξαιρετικά δύσκολης χρονιάς για την τέχνη και ολόκληρο τον κόσμο, οι Young Performers της MAS δεν σταματούν να εμπνέονται και να δουλεύουν, σε ανοιχτούς χώρους, σε κλειστούς χώρους, ακόμα και στους πολύ κλειστούς χώρους που δημιουργούν οι πλατφόρμες τηλε-διασκέψεων. Το βίντεο έχει στόχο να αφηγηθεί την ιστορία των Ικετιδών και παράλληλα κάποια από τα διαφορετικά στάδια προβών που πέρασε η ομάδα μέσα στο 2020, χωρίς να σταματήσει να ανακαλύπτει καινούριους τρόπους, που να λειτουργούν στις καινούριες συνθήκες. Η προσαρμοστικότητα στα νέα μέσα και η ανθεκτικότητα των δεσμών που ανέπτυξαν τα μέλη της ομάδας μεταξύ τους, στάθηκαν οι βασικοί μοχλοί για να μη σταματήσει ποτέ η δημιουργική διαδικασία.

Σκηνοθεσία: Θάλεια Μαρί Παπαδοπούλου

Δραματουργία: Δημήτρης Ντάσκας

Χορογραφίες: Ralitza Vladimirova

Κινηματογραφική σκηνοθεσία: Κανέλλος Φωτογιαννόπουλος

Performers: Αγγελική Παντελεάκου, Πάνος Θεοδωρακόπουλος, Δημήτρης Νικολόπουλος, Ντέμη Παλατσίδη, Ανδρέας Μπουζιώτης, Κωνσταντίνα Μαργαρίτη, Κατιάννα Γκαραβέλα, Λεόντιος Τσόκας, Τάσος Αγγελόπουλος

Φιλική συμμετοχή: Αγγελική Επιτροπάκη, Ιάσονας Κομπογέωργας, Άρης Καλφιγκόπουλος (τύμπανο)

Ακούγονται οι μουσικές διασκευές και πρωτότυπες εκτελέσεις των:

-Ξενιτεμένο μου πουλί, παραδοσιακό πολυφωνικό Ηπείρου, διασκευή ΘΜ Παπαδοπούλου

-Bubbles Maria Christina & the 7 pedals

-Ταξίμι, Λεόντιος Τσόκας (αυτοσχεδιασμός, φωνή)

-Δελφικός παιάνας (απόσπασμα), διασκευή ενορχήστρωση ΘΜ Παπαδοπούλου

-Ergen Deda, πολυφωνικό Βουλγαρίας

 

Ευχαριστούμε θερμά: Νέα Εκπαιδευτήρια Γ.Μαλλιάρα, Alavastron produξions