mind the fact online festival 2020

 

16-20 Δεκεμβρίου @ 21:00

 

 

 

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου

 

Αmusementorium 2 

 

Ένα  βίντεο θεάτρου σκιών, ένα αρχέγονο animation με φιγούρες του σήμερα του χθες και του μέλλοντος  που διεκδικούν περισσότερο χώρο. Ένα μικρό επαναλαμβανόμενο κλιπάκι, κάτι σαν μια μικρή γρανίτα πριν από το θερινό!

 

eLecture [ΗΛΕΚΤΣΟΥΡ] 

 

Είναι το στόμα επιφορτισμένο μόνο με την ευθύνη της επικοινωνίας και της διασύνδεσης του σώματος με τον κόσμο; Μια ηλεκτρονική διάλεξη δια στόματος σώματος που λείπει. Ένα τεστ γνώσεων με προορισμό το άγνωστο.

 

I am Here

 

Η τρισδιάστατη ψηφιακή οπτικοακουστική εμπειρία πρώτου προσώπου μας μεταφέρει την αγωνία και την απόγνωση των ανθρώπων που ζουν σε κατάσταση απομόνωσης, αλλά και την λαχτάρα για επαφή και συνύπαρξη.

 

WNMSMF

 

Μια XL μουσική playlist που διευρύνει τους μουσικούς μας ορίζοντες αναζητώντας περισσότερο χώρο. Ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Thursday Night Live (amagi.gr radio), parismexis, επιμελείται τη συλλογή, ειδικά για το mind the fact.

 

 

 

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου

 

Εξόριστοι Αστερισμοί 

 

Ένα τηλεφώνημα: “Kαλημέρα, τι κάνεις;” Μια μικρού μήκους ταινία, για την επικοινωνία με τους πωλητές της Σχεδίας και την αναζήτηση ενός νέου χώρου συνάντησης και συντροφιάς.

 

Zackie Bot

 

Ένα έργο διαδικτυακής τέχνης που προσεγγίζει κριτικά το ζήτημα της αναπαραγωγής ψευδών ειδήσεων (fake news)  και την τάση των τεχνολογικών εφαρμογών να ενισχύουν έμφυλα στερεότυπα.

 

Buffalo Fire Woman

 

Ένα συμμετοχικό πείραμα φωτογραφίας και μία πρωτότυπη «ταχυδρομική» έκθεση, που προσκαλεί το κοινό να συνομιλήσει με 7 αυτόχθονες γυναίκες από την έρημο του Νέου Μεξικού μέσα από ένα παιχνίδι λέξεων και εικόνων.

 

 

 

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

 

Μέσα στο Χώρο του Μυαλού της

 

Μια πολυσυλλεκτική καταγραφή. Ένα σύνολο ανθρώπων παρατηρεί κι αποτυπώνει αθέατους ήρωες της καθημερινότητας, ξεδιπλώνοντας έναν τόπο συνειρμών και αναπάντητων ερωτημάτων. Μπορούμε να ακούσουμε για λίγο τις σκέψεις τους;

 

Ερευνώντας τις Ικέτιδες 

 

Η δημιουργική περιπέτεια μιας θεατρικής ομάδας κόντρα στις αντιξοότητες των καιρών. Μια καταγραφή μέσα από τη διαδικασία της πρόβας για τις Ικέτιδες του Αισχύλου. Θέατρο, μουσική και κίνηση παντρεύονται με τις πλατφόρμες τηλεδιασκέψεων για μία παράσταση με άγνωστη ημερομηνία πρεμιέρας. Από την ομάδα Musical Arts on STAGE Young Performers.

 

Το Σημειωματάριό μου  

 

Ένα βιωματικό εργαστήρι, με συμμετέχουσες νεαρά κορίτσια από διαφορετικές χώρες που σήμερα ζουν στην Ελλάδα, με στόχο την καλλιέργεια της προσοχής, της ενεργητικής ακρόασης και της δημιουργικής θέασης με μοναδικό μέσο καταγραφής ένα σημειωματάριο. Τα κορίτσια θα παρουσιάσουν το περιεχόμενο του εργαστηρίου σε μορφή εικαστικής έκθεσης και θα μας μιλήσουν στην κάμερα για την εμπειρία τους.

 

 

 

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

 

Καλάθι Αγορών

 

Ο Μαριούς βρίσκεται μόνος στο δωμάτιό του με ένα κρεβάτι, ένα γραφείο κι έναν υπολογιστή. Ψωνίζει μανιωδώς. Ένα βίντεο που σατιρίζει και σαρκάζει τη μεταβαλλόμενη σχέση μας με το χώρο που ζούμε και τα αντικείμενα που συσσωρεύουμε γύρω μας.

 

Το Μεγάλο Ταξίδι

 

Μια οπτικοακουστική VR εμπειρία. Ένα όχημα ικανό να μας ταξιδέψει στο χώρο και στο χρόνο αποκαλύπτοντας το μεγαλείο ενός κόσμου έξω από τα όρια του πλανήτη γη.

 

 

 

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

 

Multiverso

 

Live Streaming @21:00 Σύντομες συναντήσεις μεταξύ μεταναστών και προσφύγων από τρεις διαφορετικές ηπείρους που δε θα μπορούσαν να βρεθούν διαφορετικά. Χωρικά και γλωσσικά εμπόδια ξεπερνιούνται σε μια live streaming performance που χρησιμοποιεί τις πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης ως καλλιτεχνικά μέσα.

 

Allothroe Europe: The Voice of a City / Polyphony

 

Μία διαδραστική περιήγηση σε μία εικονική πόλη. Το έργο περιλαμβάνει κείμενα, βασισμένα σε αφηγήσεις και μαρτυρίες κατοίκων της Ευρώπης. Ταυτόχρονα, κείμενα θεατών που δημοσιεύονται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζονται μέσα στο εικονικό περιβάλλον,  δημιουργώντας μια συλλογική και πολυπρόσωπη αφήγηση.

 

Allothroe Europe: Echo for Democracy 

 

Μία sound gallery, με νέα μουσικά έργα. Με σημείο εκκίνησης την καλλιτεχνική έρευνα για την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα και τη Γερμανία, καθώς και για την πρόσφατη καταδίκη της Χρυσής Αυγής, πρωτότυπα μουσικά έργα καλλιτεχνών από τις δύο χώρες αντηχούν την κοινή φωνή, της εναντίωσης στον εθνικισμό και της αδιαπραγμάτευτης δημοκρατικής συνύπαρξης στην Ευρώπη.

 

Allothroe Europe: Solidarity / Αλληλεγγύη 

 

Ένα video installation και ένα booklet, σε μορφή ενιαίου διαδικτυακού έργου. Πολίτες και συμμετέχοντες σε συλλογικότητες, από την Ελλάδα και τη Γερμανία, μιλούν για τα πολλά και διαφορετικά πρόσωπα της ‘Αλληλεγγύης’, που φαντάζει σήμερα πιο επιτακτική από ποτέ. Το έργο, που παρουσιάστηκε στo φεστιβάλ Ruhrtrienalle της Γερμανίας, το 2019, ανακατασκευάστηκε, με στόχο να απευθυνθεί μέσω του διαδικτύου σε ένα διευρυμένο κοινό.

 

 

 

 

 

 

 

mind the fact online festival 2020

 

Συντονισμός Πρωτοβουλίας & Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Ιωάννα Βαλσαμίδου, Γιολάντα Μαρκοπούλου
Σύμβουλος Επικοινωνίας: Πάρις Μέξης
Διεύθυνση Παραγωγής: Βίκυ Στρατάκη
Επικοινωνία: Νικόλ Βότση
Μετάφραση Ιστοσελίδας: Μενέλαος Κυπαρίσσης
Βοηθός Παραγωγής: Δάφνη Χασούρου
Παραγωγή: POLYPLANITY Productions
Παραγωγή Allothroe Europe: Electropera.tors

 

Το mind the fact online festival 2020 πραγματοποιείται με την οικονομική στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.